Николай Банев
Зам.-председател на Младежкото обединение в БСП с ресор „Координация на комисиите към НС на МО в БСП и партньорство с други организации“

Николай Банев е роден през 1994 година. Учил е в Езикова гимназия „Дорис Тенеди“ в София, а последните години от средното си образование изкарва в училище ``Бъксууд`` във Великобритания, като става и негов ученически президент. Висшето си образование по ``Бизнес управление`` завършва в Лондонския университет „Куин Мери“. Работил е и понастоящем работи в сферата на финансите и управлението на проекти в някои от най-големите международни компании, опериращи на територията на България. Говори английски и руски езици.

Тренирал е баскетбол и водна топка в школата на ЦСКА. Запален фен на спорта, в частност футбола. Един от главните му интереси е геополитиката.
Николай е член на партията от 2014 година, като има богат опит в организационната дейност. Областен координатор на Младежкото обединение - Варна е. През този мандат, освен координация на комисиите, Николай отговаря и за партньорствата с други организации на национално ниво.