Защо да станеш член
на Младежкото обединение в БСП?

Ако все още се чудиш дали да се присъединиш,
ето ти няколко причини да станеш част от нас:

Общност

Ние не сме просто организация, ние сме общност.

Идея

Защитаваме идеи за социална и солидарна България.

Действие

Ние сме хора на действието.

Супер яки сме!

А ти ще ни направиш още по-готини.

Интересни факти за нас

Ако любопитстваш кои всъщност сме ние, ето ти малко интересна информация за нас
  • Имаме рожден ден на 10 октомври. Създадени сме през 2009 година. Не забравяй
    да ни го честитиш!
  • Имаме клубове във всяка област на България.
  • МО в БСП е организация член на Младите европейски социалисти, Младежкия социалистически интернационал и Националния младежки форум.
  • До момента сме имали четирима председатели на организацията – Явор Гечев, Вероника Делибалтова, Николай Бериевски, както и настоящия председател Габриел Вълков.
  • Чуем ли „Bella Ciao“, ни хваща духът на (р)еволюцията!

Какво прави Младежко обединение в БСП?

Дейността ни като организация е многопластова и разнородна. На национално ниво изграждаме и защитаваме законодателни инициативи, които съгласуваме с парламентарната група на „БСП за България“. В партньорство с народните представители от БСП входираме и защитаваме тези инициативи и се борим за тяхното осъществяване. Важна част от работата ни е защитаването на каузи както на местно, така и на европейско ниво. В същността си ние сме доброволци – правим всичко от разписването на политики до осъществяването на благотворителна дейност и популяризирането на важни за младите теми.

Каква е структурата на Младежкото обединение в БСП?

Младежкото обединение в БСП е хоризонтална структура в Българската социалистическа партия. Като такава тя до голяма степен дублира структурата на БСП. Когато един младеж влезе в организацията, той става член на общински или районен клуб на МО в БСП. Всички общински (или районни) клубове сформират областна (или градска) структура на МО в БСП.

Най-висшият орган на МО в БСП е Националната младежка конференция, която обикновено наброява между 250 и 400 делегати. Тя традиционно заседава веднъж на две години и избира членовете на Националния съвет на МО в БСП (обикновено 91 на брой), както и председател на Националния съвет на МО в БСП.

От своя страна председателят избира от състава на Националния съвет своя тесен екип, който се нарича Оперативно бюро на МО в БСП. В състава си то има зам.-председатели, секретари и членове.

Какви са изискванията за членство в Младежкото обединение в БСП?

Всеки човек, който е на възраст между 18 и 35 години и е български гражданин, имащ избирателни права, може да бъде член на МО в БСП. Членството в МО в БСП върви ръка за ръка с членството в БСП и е несъвместимо с участието в други политически формации. При записване всеки нов член попълва формуляр за членство, който се съхранява в местната структура на БСП.

Стани член на Младежко обединение в БСП

    * Членове на Младежкото обединение в БСП могат да бъдат само пълнолетни граждани на Република България.