ПОЗИЦИЯ ПО ПОВОД ЗАЯВЛЕНИЕТО НА РОСЕН ПЕТРОВ ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЛЕНОВЕ НА МО В БСП ВЪВ ВРАЧАНСКА ОБЛАСТ

Дата на качване: 11.07.2022 

ПОЗИЦИЯ ПО ПОВОД ЗАЯВЛЕНИЕТО НА РОСЕН ПЕТРОВ ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЛЕНОВЕ НА МО В БСП ВЪВ ВРАЧАНСКА ОБЛАСТ

Днес в живо излъчване от Facebook канала на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов лице на име Росен Петков, който допреди дни беше независим кандидат за кмет на с. Лиляче, община Враца, обяви, че той и други младежи от БСП са подкрепили новоизбрания кмет на селото от ГЕРБ и са готовида скъсат своите партийни книжки“. Тази информация беше споделена и от страницата на Младежи ГЕРБ

От Младежко обединение в БСП искаме да съобщим, че Росен Петков не е член на БСП още от 26 май 2022 година, когато с решение на Общинския съвет на БСПВраца е изключен от организацията поради нарушения на устава на БСП. Това решение е взето на база факта, че гн Петков по това време вече е взел решение да бъде независим кандидат за кмет, като така се изправя срещу избрания от БСП такъв в битката за село Лиляче.

По информация на членове на МО в БСП от Враца лицата, които го съпровождат във видеото, също не са членове на БСП и нямат нищо общо с нашата организация.

Практиката на Младежи ГЕРБ да се държат като информационна агенция със съмнителна репутация не е нова, нито изненадваща. Ние от Младежко обединение в БСП осъзнаваме своята отговорна роля на организация със своята информационна тежест, надяваме се колегите от ГЕРБ да започнат да правят същото.

ОБ на МО в БСП