Среща на Младежкото обединение в БСП, посветена на тема “Местна власт” се проведе във Варна

Среща на Младежкото обединение в БСП, посветена на тема “Местна власт” се проведе във Варна днес.
Обучителното събитие бе проведено по инициатива на младите социалисти от Варна, а участници бяха членове на Младежкото обединение в БСП от цяла Североизточна България. То се случва в навечерието на местните избори и цели да мотивира активния младежки диалог за политиките на местно ниво и включването на младите хора в местното самоуправление.
Панел в обучението на младите социалисти води Борислав Гуцанов, организационен секретар на БСП.
“Българското законодателството е много добро, но изпълнението надолу е довело нещата до пълен абсурд на много места в държавата. Типичен пример за това е сегашното управление на Варна, което е управление на ГЕРБ вече повече от 10 години. По време на нашето управление в града, ние направихме проект за осемлентов път в двете посоки, който трябваше да струва 39 млн. ГЕРБ реализира този наш проект за 159 млн. лв. Това е разлика в размер на 120 млн., които се дадоха на основния строител “Хидрострой”. Част от милионите, които бяха взети от банките, бяха дадени като инвестиции и бяха свързани с тях – това са фирмите по инхаус процедурите. Същите тези хора взеха последната година от управлението на ГЕРБ 7,8 млрд. лв. без обществен конкурс, без каквото и да било и няма нито един наказан за това”.
Гост на събитието беше председателят на Младежкото обединение в БСП Габриел Вълков.
“За мен е изключително радостно, че такъв тип събития, свързани с местната власт и включването на младите хора в нея, се провеждат точно по инициатива на Младежкото обединение в БСП – Варна и нашите структури в Североизточна България. Местната власт не може да съществува без активното участие на своите граждани, а младите хора са неизменна част от нашето общество.” сподели той пред присъстващите.