Началото

Младежкото обединение в БСП е учредено на 10 октомври 2009 година. Тогава в София се събират 398 млади делегати от цяла България, които поставят началото на най-голямата лява младежка организация в България.

Официалният старт на МО в БСП идва с цяла година на планиране и събиране на млади хора с леви възгледи от цялата страна в три тематични младежки дискусии под надслов „Епизод 1: Запознай се с нашите идеи“, „Епизод 2: Запознай ни с твоите приоритети“, който събира над 2 500 младежи в Зала 1 на Националния дворец на културата в София, както и “Епизод 3: Код Промяна“, който се провежда на 10 и 11 октовмри 2009 година и служи за учредителна конференция на организацията.

На нея за първи председател на Младежкото обединение в БСП е избран Явор Гечев, както и 71 членове на първия Национален съвет на Младежкото обединение в БСП, които да ръководят организацията за следващите 2 години.

Продължението

През 2014 година, след два успешни мандата начело на структурата, Явор Гечев предава щафетата на следващото поколение млади социалисти и Младежкото обединение в БСП избира своя втори председател – Вероника Делибалтова, която ръководи структурата до 2018 година.

След нея щафетата поема Николай Бериевски, който е избран за председател единодушно цели два пъти – през 2018 и 2020 година.

На 22 май 2022 година на Национална отчетно-изборна конференция на МО в БСП в София организацията избира своя настоящ председател – Габриел Вълков.

През годините Младежкото обединение в БСП е генератор на редица политически инициативи, които целят да повдигнат онези общественозначими въпроси, които за много други политически сили и личности са неудобни, а за българското общество са наложителни.

Заедно можем!

В годините Младежкото обединение в БСП добива прякора „непослушното дете на партията“ заради своята неприклонност спрямо несправедливостта и готовността да се опълчи на всички онези, които нарушават моралните устои на демократичната и солидарната основа на която и да било общност.

Организацията има свои клубове във всяка област на България, като през годините става обединение с клубове в над 230 български общини.

Днес Младежкото обединение в БСП е най-голямата лява младежка политическа структура в България и продължава да бъде дом за хиляди млади социалисти от цялата страна, които искат да променят България и да я направят държава на онези изконни леви ценности, които стоят в основата и на Българската социалистическа партия.

Председатели на МО в БСП

Младежкото обединение в БСП е организация, която цени своята история, защото знаем, че без минало нямаме и бъдеще. Затова искаме да те запознаем с всички председатели на нашето обединение от неговото основаване до днес.
Явор Гечев
Първи председател

2010 – 2014

Вероника Делибалтова
Втори председател

2014 – 2018

Николай Бериевски
Трети председател

2018 – 2022

Габриел Вълков
Четвърти председател

2022 – понастоящем