Габриел Вълков за ФАКТИ.БГ: Твърдо сме против правителство с ГЕРБ и ДПС

Дата: 19.01.2023 г.

БСП получи третия мандат за четвърти път. Това представлява голямо уважение от страна на президента Румен Радев към левите хора в България. На нас за пореден път се пада голямата отговорност да съставим правителство.

БСП е сериозна партия с опит и разум, но въпреки това, мнозинство за кабинет в този парламент ми изглежда нереалистично и в някои комбинации дори опасно за България. Младежите в БСП искаме политическа стабилност, но сме против безпринципни коалиции и правителства на всяка цена. Твърдо сме против каквито и да било колаборации с ГЕРБ и ДПС, а в този парламент не виждаме възможност за правителство, което да бъде независимо от тях.

След разговорите с другите партии, единственият възможен ход е да бъде взето решение за връщане на мандата и започване на подготовка на партията за нови парламентарни избори. Правителство на всяка цена съставено от безпринципна коалиция не е решение за проблемите на хората.

Линк към оригиналната статия: https://fakti.bg/bulgaria/748212-gabriel-valkov-za-fakti-tvardo-sme-protiv-pravitelstvo-s-gerb-i-dps?fbclid=IwAR0p_l78oOtLael6pmP20nFEBYXSuLNAPXeLJUUIR2_JLaj3tCiwKK5wA8U